ηλεκτρονική διεύθυνση :saggelopoulos9@gmail.com - τηλέφωνα επικοινωνίας 2428069010 - 6983517258

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πώς στήθηκε η οικονομικὴ απάτη της ψευδο-κρίσεως;

Γράφει ἡ Πέρσεια Ἑκάτη 
Στην φωτογραφία φαίνονται οι δείκτες χρηματιστηρίων Ν. Υόρκης και Αθηνών, αντίστοιχα. Κι ενώ η πορεία τους είναι αναλογική, εντελώς ξαφνικὰ αμέσως μετά την εκλογή του Τζέφρυ, ο δείκτης Αθηνών ακολουθεί άλλη πορεία και κάνει βουτιά.

Το σχέδιο της στημένης χρεωκοπίας της Ελλάδος μπήκε σε εφαρμογή την …επομένη της εκλογικής νίκης του παΣοΚ.
Στην εφαρμογή έλαβαν μέρος πρόσωπα από το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, την επομένη των εκλογών 5/10/09 και λίγες ημέρες αργότερα στις 22/10/09 ( Αριθμ. Πρωτοκ. 690 καὶ 691) η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεννόηση με
τον κ. Παπακωνσταντίνου και κατόπιν …..αιτήματος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου απὸ Τ3 σε Τ10.
Με αυτὸν τον τρόπο άνοιξαν την πόρτα στους «σορτάκηδες» (sorting), που μπορούσαν να πωλούν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου -ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ- και αφού έριχναν την τιμή τους, να τα επαναγοράζουν σε χαμηλότερη τιμὴ για να τα παραδώσουν μέχρι και 10 ημέρες αργότερα (απὸ 3 που ίσχυε πριν την ημέρα των εκλογών).
Μάλιστα το διάστημα εκκαθαρίσεως των εν λόγω γραμματίων (όπως απεκάλυψαν γνώστες της αγοράς) συχνὰ υπερέβαινε και τις 10 ημέρες με την ανοχὴ των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δρούσαν ως μεσάζοντες. Επιπλέον, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με νέο αίτημά τους (που γίνεται δεκτὸ στὶς 10/12/09 και με το επιχείρημα ότι το …ζητούσαν οι διεθνείς οίκοι, που εμπορεύονταν τα ομόλογα) κατορθώνουν να μην επιβάλλονται κυρώσεις για τον «σορτάκια», ο οποίος…… δεν θα είχε να παραδώσει ομόλογα μετά την 10η ημέρα ή και αργότερα.
Προς τον σκοπὸ αυτὸ μετέτρεψαν την δημοπρασία, που θα έπρεπε να κάνει η ΤτΕ για να βρεί τα ομόλογα που δεν είχε να παραδώσει ο «σορτάκιας», από υποχρεωτικὴ σε … «προαιρετική»!!! Δηλαδή, με το τέχνασμα αυτὸ μπορούσε κάθε «σορτάκιας», εάν δεν κατόρθωνε να κερδίσει απὸ την υποτίμηση των ελληνικών ομολόγων (πάντα χωρίς να τα έχει …αέρας δηλαδή…), να ακυρώνει την συναλλαγὴ μετὰ απὸ 10 ημέρες.
Η αλλαγὴ του κανονισμού έγινε μόνον με εντολὴ του διευθυντού της Διευθ. Οργάνωσης και όχι με πράξη του διοικητού, όπως έπρεπε! Γιατί; Όταν εμαθεύθη η πρακτικὴ αυτὴ στους χρηματιστηριακοὺς κύκλους έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το σκάνδαλο με πράξη διοικητού, με αριθμὸ 158 της 10/2/2010, που θα «νομιμοποιούσε» την μέχρι τότε πρακτικὴ και την οποία υπέγραψε …..ο υποδιοικητής, αλλά ….. ουδέποτε εδημοσιεύθη! Γιατί; Και γιατὶ μόλις την 8/4/2010 επεβλήθη ο διακανονισμὸς των short selling σε μία μόνον ημέρα (Τ1);
Έτσι λοιπὸν έγινε και εκτοξεύθη το κόστος δανεισμού της χώρας μας υψηλότερα και απὸ αυτὸ του… Ιράκ! Και για να βεβαιωθεί ότι θα ανέβει, ο Τζέφρυ απὸ τον Ιανουάριο του 2010 ξεκίνησε μία δημόσια περιοδεία ζητιανιάς στην υπόλοιπη Ευρώπη, με σόου ΔΗΜΟΣΙΩΝ δηλώσεων που το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα πανικόβαλλαν τις αγορὲς ακόμη περισσότερο. Εκτινάσσοντας όχι απλώς το σπρέντ στα ύψη αλλὰ και προκαλώντας την πιστοληπτικὴ υποβάθμιση της χώρας σε επίπεδα χαμηλότερα απὸ αυτὰ που σήμερα βρίσκεται η Αίγυπτος σε περίοδο ταραχών!!
Δεν είναι τυχαίο ότι τα ελληνικὰ ομόλογα εκτινάχθηκαν ακριβώς απὸ τότε που ετέθη εν ισχύι η συγκεκριμένη διάταξη, τον Οκτώβριο του 2009 κατὰ την εκλογὴ του ΠαΣοΚ μέχρι τον Απρίλιο του 2010, απὸ 100 περίπου basis points σε …450! Η ζημία εκτιμάται σε πολλὰ δισεκατομμύρια ευρὼ επιπλέον τοκοχρεωλύσια. Και έτσι έγινε και ξαφνικὰ προέκυψε η «λύση» του Μνημονίου. Μίας καταπτύστου συνθήκης, παντελώς παράνομης και με όρους όχι απλώς αντισυνταγματικοὺς αλλὰ σε κάθε επίπεδο ανόμους!
Η μεθοδευμένη συκοφαντία περὶ της εγχωρίου αγοράς και οικονομίας, υποστηρίχθη τότε απὸ τους Γερμανοὺς σε έντονους τόνους καλβινιστικής «ήθικής», για λόγους ιδίου συμφέροντος διότι προσπαθούσαν να αρνηθούν τις τεράστιες ευθύνες τους στην διακύβευση ολοκλήρου της Ευρωπαϊκής οικονομίας και του εὐρώ. Ευθύνες που τελικὰ ΔΕΝ απέφυγαν, όπως σήμερα γνωρίζουμε απὸ πληθώρα δημοσιευμάτων των εγκυροτέρων οικονομικών εντύπων της Ευρώπης.
Έκτοτε ο Τζέφρυ και τα λοιπὰ παρανοϊκὰ αφεντικὰ του, ξεκίνησαν μία πρωτοφανὴ προσπάθεια κατασυκοφαντήσεως των ελευθέρων επαγγελματιών και της αναγωγής τῆης φοροδιαφυγής (ασχέτως εὰν οι φόροι ήσαν δίκαιοι ή όχι, και ασχέτως εάν η διαχείρηση του δημοσίου χρήματος εκ των φόρων ήταν ορθολογικὴ και νόμιμη ή όχι) σε… υπ΄ αριθμόν 1 έγκλημα (!). Και ασχέτως εάν η πραγματικὴ οικονομικὴ κατάσταση της χώρας ήταν πολὺ διαφορετική.
Η αλήθεια ανεδύθη πολὺ αργότερα.
Ωρύεται λοιπὸν ο Τζέφρυ-Σάιλοκ περὶ νόμων -και μάλιστα καταχρηστικότατων, όπως οι καπνοαπαγορευτικοί-, όμως δεν είδαμε κανέναν πολιτικὸ ή οικονομικὸ παράγοντα του δημοσίου να τιμωρείται για τις καταχρήσεις του δημ. χρήματος (Βατοπέδι, Ζίεμενς κ.ά.), δεν είδαμε καμμία απόδοση ευθυνών για την απάτη του «shorting»/Τ10 ή την άνευ προηγουμένου συκοφαντία της ελληνικής οικονομίας και δυνατής αγοράς, δεν είδαμε την νομικὴ ακύρωση των καταχρηστικότατων φόρων που ο Τζέφρυ επιμένει να προωθεί, και φυσικὰ δεν έχουμε ακόμη δει το παραμικρὸ δείγμα σεβασμού και υπακοής στους Νόμους της χώρας, που ο κοινωνικὰ αυτιστικὸς Τζέφρυ-Σάιλοκ εκλήθη να υπηρετήσει.
Επιπλέον και επειδὴ ο Τζέφρυ και τα λοιπά ελβετοτσάνταλα αφεντικά του, έχουν αρχίσει να ψυλλιάζονται ότι το κόλπο δεν έχει πιάσει, ποντάρουν στο τελευταίο τους χαρτί, την προσπάθεια της επιβολής της ανομίας τους μέσω του φόβου και της καταστολής των πολιτών.

Τα προηγούμενα γεγονότα στην Αίγυπτο δείχνουν την παντελὴ αποτυχία τέτοιων πρακτικών, όπως και ότι μόνον οι άνομοι, άδικοι και εθνοπροδότες δικτάτορες επιλέγουν τέτοιες μεθόδους.
Είναι ώρα λοιπὸν οι Νόμοι να ξυπνήσουν και ο Τζέφρυ και τα λοιπὰ ελβετοτσάνταλα να συλληφθούν, να δικαστούν και να καταδικαστούν κι όχι να ξεχαστούν. Εδώ δεν είναι Αίγυπτος λαμόγια,  ή μήπως είναι ;
 http://hekateperseia.wordpress.com/

1 σχόλιο:

  1. Καλὸ εἶναι νὰ ἀναφέρετε καὶ τὴν πηγή τοῦ ἄρθρου, ποὺ ἐπέτρεψα νὰ ἀναρτηθῇ ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο Φιλονόη,
    εὐχαριστῶ

    (ἡ συγγραφέας τοῦ ἄρθρου ποὺ δημοσιεύσατε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή